20. 10. 2020.
Mreža novih ideja iz Banjaluke pokrenula projekat za mlade poljoprivrednike

Mreža novih ideja iz Banjaluke pokrenula projekat za mlade poljoprivrednike

Nevladina organizacija ”Mreža novih ideja iz Banjaluke”, pokrenula je pilot projekat, pod nazivom „(samo)zaposli se! Poljoprivredni biznis inkubator“.

”Ovim projektom, želi se uticati na smanjenje stope nezaposlenosti mladih osoba u Banjaluci, putem edukacija i informisanja mladih o mogućnosti pokretanja organske poljoprivredne proizvodnje, kao i o podsticajima i šansama za (samo)zaposlenje u sektoru poljoprivrede. Projekat će izvršiti akumulaciju i razmjenu ideja, te mladima pružiti informacije o procedurama neophodnim za pokretanje poljoprivredne proizvodnje i podsticajnim mogućnostima”, najavili su organizatori.

Posjetom proizvođača organske borovnice u Opštini Srbac, 9. oktobra obavljena je prva, od četri predviđene projektne aktivnosti.

‘’Putem terenske posjete Zoranu Ivanoviću, dugogodišnjem uspješnom proizvođaču organske borovnice, pružena je prilika postojećim i potencijalnim budućim poljoprivrednicima, da, iz prve ruke, čuju iskustva, koja se tiču uzgoja ove kulture – od nabavke sadnice, do njenog uzgoja, zaštite i plasiranja na tržište. Nakon iscpnog predavanja, učesnici su imali priliku da međusobno razmijene ideje i iskustva iz oblasti organskog uzgoja. U narednom periodu, predviđene su aktivnosti terenskih posjeta organskim proizvođačima lana/heljde i meda, kao i edukacija o plasteničkom uzgoju povrća”, kazali su organizatori.

Način prijave za učestvovanje u nadolazećim aktivnostima, biće objavljen na zvaničnoj Fejsbuk stranici udruženja: UG Mreža novih ideja.

Projekat je podržan od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(Mojabanjaluka.info)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender