25. 10. 2020.
Protest Sarajlija: Djeca nam ginu po ulicama VIDEO

Protest Sarajlija: Djeca nam ginu po ulicama VIDEO

Protest Sarajlija: Djeca nam ginu po ulicama VIDEO

Nakon tragične smrti djevojaka Edite Malkoč iz Bosanske Krupe i Selme Agić iz Bugojna, koje je automobilom pokosio Sanjin Sejfić, desetak građana Sarajeva okupio se ipred zgrade Vlade Kantona Sarajeva, tražeći ostavke nadležnih.

Kako su naveli traže veću odgovornost policije te bolju zaštitu građana, koji su svako malo na meti nesavjesnih vozača.

“Zna se ko je odgovoran za saobraćaj, zašto nisu na ulici? Okupili smo se da podsjetimo Vladu šta joj je posao. Želimo njihovu ostavku je je ovo grad koji ima 2.000 policajaca koji se ne raspoređuju. ovdje će doći ljudi koji se srame jer djeca koja su došla da studiraju ginu po ulicama”, rekla je građanka Svjetlana Nedimović za “Dnevni avaz”.

Pored ovog protesta, neformalna grupa građana zakazala je još jedan večeras u 20 sati na mjestu nesreće.

Kako je navedeno na Facebooku, u pozivu građanima se navodi da će okupljanje početi u 20 sati ispred Zemaljskog muzeja, na raskrsnici gdje se nesreća desila, prenosi N1.

U ponedjeljak naveče u ulici Zmaja od Bosne dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, dok je druga prebačena u Opštu bolnicu u Sarajevu.

Povrijeđena pješakinja je jutros prebačena iz Opšte bolnice na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS).

Nažalost, ubrzo nakon toga ljekari su konstatovali smrt djevojke, potvrdila je Muamera Šehić, portparol UKCS-a.

“Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine bez pulsa i pritiska, gdje je urađen pokušaj reanimacije. Uprkos pokušajima reanimacije, nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije”, kazala je Šehić.

Nešto ranije iz MUP-a KS su kazali da traje potraga za vozačem koji je udario dvije pješakinje i nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender