20. 10. 2020.
“Samsung” zatražio da korisnici isključe “Nout 7”

“Samsung” zatražio da korisnici isključe “Nout 7”

“Samsung” zatražio da korisnici isključe “Nout 7”

“Samsung” je danas obustavio prodaju pametnih telefona “nout 7” i pozvao korisnike da isključe ove aparate dok traje istraga povodom izvještaja da se uređaji pregrijavaju i da su izazvali požare.

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona zatražio je od telekoma širom svijeta da obustave prodaju ovog modela i da suspenduju akciju zamjene aparata iz prve serije, kod kojih su problemi uočeni ubrzo poslije početka prodaje u avgustu.

“Potrošači sa originalnim `galaksi noutom 7` ili zamjenskim uređajem treba da ih isključe i prestanu da ih koriste”, navodi se u saopštenju južnokorejskog tehnološkog giganta.

Odluka o povlačenju “nouta 7” iz prodaje drugi put za manje od dva mjeseca pojačava sumnje u kontrolu kvaliteta u proizvodnom procesu i može da nanese “Samsungu” veliku finansijsku štetu i naruši mu ugled.

Analitičari procjenjuju da bi prekid prodaje “nouta 7” mogao da košta “Samsung” do 17 milijardi dolara i utiče na pad prodaje ostalih telefona ovog proizvođača.

U današnjoj trgovini na berzi “Samsung” je izgubio 13,8 milijardi dolara, a vrijednost akcija kompanje oslabila je za 7,3 odsto.

Uređaj premijum klase trebalo je da bude konkurent najnovijem “ajfonu”, ali su ubrzo poslije početka prodaje uočeni problemi sa pregrijavanjem aparata, a bilo je i izvještaja o izbijanju požara.

“Samsung” je u prvom krugu povukao sa tržišta 2,5 miliona telefona i pokrenuo akciju njihove zamjene novim uređajima.

Južnokorejski list “Hankjoreh” piše da kompanija planira da permanentno prekine prodaju “nouta 7”, ali firma za sada nije komentarisla taj izvještaj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender