27. 10. 2020.
Budistički monah oživio nakon 89 godina!?

Budistički monah oživio nakon 89 godina!?

Budistički monah oživio nakon 89 godina!?

Mumficirano tijelo budističkog monaha navodno je oživjelo nakon 89 godina, javili su svjetski mediji navodeći da tome svjedoče fotografije na kojima se vidi kako se lama Dashi-Dorzho Itigilov pomjera.

Nadzorne kamere snimile su figuru koja se navodno pomjera u jednom hramu u Sibiru u kome se čuva Itigilovo tijelo.

Vjerski lideri navode da je pojava sa snimka najvjerovatnije mrtvi lama koji je odlučio da prošeta zarad mira u svijetu.

Posmrtni ostaci nekadašnjeg ruskog budističkog lidera lame Dashi-Dorzho čuvano je u staklenom sarkofagu na drugom spratu hrama pored mesta Ulan-Ude, u delu Burjatije u Sibiru.

Vjerski lideri koji su pregledali snimke s nadzornih kamera tvrde da se mumficirani monah pomjerio u nedjelju, ali i u ponedjeljak uveče. Oni su to protumačili kao poziv na mir u svijetu.

Ovaj budistički monah umro je 1927. godine, sahranjen je u lotus položaju, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirsani su gotovo bez raspadanja, piše “Dejli mejl”.

lama

Međutim, među budističkim monasima ima i onih koji se protive navodima da je lama oživio, već navode da se na snimku vidi čuvar hrama koji u rukama nosi kese.

Prvi put je pojava na snimku zabilježena oko 20 sati, u vrijeme kada niko nema pristup sarkofagu u kome se nalaze posmrtni ostaci.

Lama Itiligov rođen je 1852. godine, a preminuo je 1927.

Njegov sarkofag otvoran je više puta, a posljednji put 2002. godine kada je ustanovljeno da je tijelo netaknuto i da se nalazi u istom “lotos” meditirajućem položaju.

lama-1

On je sam htio da se njegovo telo ekshumira i to je urađeno tri puta – 1955, 1972. i 2002. godine.

Nijednom nisu pronađeni znakovi truljenja.

Itigilov je bio budistički vođa istočnog Sibira od 1911. do 1917. i proslavio se kao filozof i ljekar. Za njega se pričalo da je kao Isus, jer je mogoa da hoda po vodi.

Utonuo je 1927. godine u duboku meditaciju pred svojim učenicima, ali je obećao da će se vratiti živ.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender