28. 10. 2020.
Džim Keri se propio i odao drogama

Džim Keri se propio i odao drogama

Džim Keri se propio i odao drogama

Glumac Džim Keri našao se u središtu skandala nakon samoubistva bivše djevojke kad su u javnost isplivali dosad nepoznati detalji o njegovoj zavisnosti o alkoholu, tabletama i kokainu, nasilnom ponašanju i drugim stvarima.

No, sad je suočen i s ozbiljnim optužbama. Majka preminule Katrione Vajt, Bridžit Svitmen, podigla je tužbu protiv Kerija tvrdeći da joj se kćerka predozirala nakon što je shvatila da joj je glumac prenio tri spolne bolesti, a kad ga je suočila s tom činjenicom, on ju je ostavio, piše TMZ.

U tužbi navodi da je Džim nije samo zarazio, već da ju je vrijeđao nazivajući je ‘kučkom’ i platio sumnjive muškarce koji su joj navodno prijetili da šuti o tome.

Katriona je navodno 2013. godine saznala da se zarazila s dva tipa herpesa i klamidijom.

Svitmen tvrdi da je Keri prvo negirao spolne bolesti, a potom se branio da je to mogla ‘pokupiti od bilo koga’. Međutim, majka tvrdi da je Katriona bila uporna, no glumcu je to dojadilo pa je odlučio okončati vezu rekavši: ‘Postala si tako dramatična.’

Prema navodima u tužbi prijetili su joj da šuti nakon čega se ona borila s emocijama prije nego što se predozirala tabletama Ambiena, Propranolola i Percoceta. Tablete su navodno bile Kerijeve, a on ih je podigao pod pseudonimom.

TMZ je kontaktirao portparole glumca, ali odgovor nije stigao.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender