27. 10. 2020.
Govedarica jedini kandidat za predsjednika SDS

Govedarica jedini kandidat za predsjednika SDS

Govedarica jedini kandidat za predsjednika SDS

Potpredsjednik SDS Vukota Govedarica trenutno je jedini kandidat za nasljednika Mladena Bosića, saznaje „EuroBlic“ u vrhu stranke.

“Već postoji većina za izbor Govedarice, ali nastojimo da ona bude maksimalna, po mogućnosti konsenzus, kako bismo spriječili bilo kakve podjele. Sljedeće subote biće održana još jedna sjednica Glavnog odbora, a izborna skupština će biti nakon toga. Govedarica je prihvatio kandidaturu. U igri su bili još i Milan Miličević i Rado Savić, ali su oni izabrani za načelnike Teslića, odnosno Lopara”, kaže izvor “EuroBlica“.

Vukota Govedarica, međutim, ne želi uopšte da komentariše spekulacije oko izbora novog predsjednika SDS.

Pitanja o budućem predsjedniku SDS, o sudbini Saveza za promjene i o prekompoziciji vlasti na nivou BiH bila su juče neizbježna i na konferenciji za novinare srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića u Sarajevu.

“Znam ko će biti predsjednik SDS, ali vam to neću reći. Mislim da neću sigurno biti ja. Taj izbor svakako činimo jer želimo da stranka ostvari bolji rezultat na idućoj utakmici. Želimo da se na sljedećim izborima revanširamo”, rekao je Šarović, koji je zajedno sa kolegama iz RS u Savjetu ministara BiH bio na redovnom sastanku sa Ivanićem gdje je centralna tema bio budžet BiH za 2017.

Ivanić je naglasio da SzP ostaje jedinstven u okviru Savjeta ministara BiH i da tu niko ne treba očekivati nikakve promjene.

“Niko nije tražio prekompoziciju vlasti na nivou BiH. Dok sam ja član Predsjedništva BiH neće biti promjena”, istakao je Ivanić.

Sarajevski sastanci

Prije sastanka sa ministrima iz RS, Ivanić je razgovarao i sa kolegama u Predsjedništvu BiH – predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Čović je izjavio da odnos snaga na nivou BiH moraju da definišu između sebe stranke iz RS. Odgovarajući na pitanje da li bi SNSD mogao preko HDZ doći u vlast na nivou BiH, Čović je rekao da se to neće dogoditi.

Serija sarajevskih sastanaka upotpunjena je Čovićevim razgovorima sa partnerima u FBiH – Izetbegovićem i liderom SBB BiH Fahrudinom Radončićem. Zajednički stav je da je koalicija stabilna, ali je sporan način koaliranja.

(Euroblic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender