22. 10. 2020.
Otac Sanjina Sefića istim autom izazvao saobraćajnu nesreću

Otac Sanjina Sefića istim autom izazvao saobraćajnu nesreću

Otac Sanjina Sefića istim autom izazvao saobraćajnu nesreću

Dok policijske agencije intenzivno tragaju za 25-godišnjim Sanjinom Sefićem, koji je u ponedjeljak naveče na pješačkom prelazu automobilom golf VI usmrtio studentkinje Selmu Agić (1995) iz Bugojna i Editu Malkoč (1996) iz Bosanske Krupe, mediji u Federaciji BiH saznaje da je isti automobil već bio vinovnik saobraćajnog udesa.

Tada je za volanom bio Sanjinov otac Jasmin.

Zbog nanošenja težih tjelesnih povreda, protiv njega je pred Opštinskim sudom Sarajevo vođen postupak i Jasmin Sefić je oslobođen. Automobil je u vlasništvu Raiffeisen leasinga.

Podsjetimo, Sefić je, udarivši golfom VI Selmu i Editu, nesretne djevojke odbacio 30-35 metara. Selma je preminula na licu mjesta, a Edita nešto kasnije u Opštoj bolnici gdje su joj pokušali pružiti medicinsku pomoć. Policija je juče ujutro potvrdila da je Sefić prešao granicu i pobjegao u Srbiju, te se za njim i dalje traga.

Sanjin Sefić osuđivan zbog napada na službenika SIPA-e

Ni crveno svjetlo na semaforu u centru Sarajeva niti kišno vrijeme nisu spriječili Sanjina Sefića da vozi 100 km na sat.

Ubio je dvije dvadesetogodišnje studentkinje i pobjegao. Nije iznenađenje da je nakon toga iz policije navedeno da je riječ o osobi poznatoj zbog počinjenja više krivičnih djela.

Primjera radi, prije šest godina, kao devetnaestogodišnjak bio je akter pucnjave u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu. Kako saznaje Žurnal, osuđen je 2014. godine, istina uslovno, zbog napada na službenu osobu, odnosno pripadnika SIPA-e.

(oslobodjenje/zurnal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender