28. 10. 2020.
Sanjin Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju

Sanjin Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju

Sanjin Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju

Sanjin Sefić, vozač Golfa 6 koji je sinoć u centru Sarajeva usmrtio dvije djevojke, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac kod Priboja i za njim je raspisana potjernica, piše portal klix.ba.

Ove informacije objavili su večeras iz MUP-a KS u jeku mirnih protesta građana koji od policije traže da bolje radi svoj posao.

Prema riječima načelnika Sektora uniformisane policije Mevludina Halilovića, Granična policija BiH je jutros u 6:36 časova registrovala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu. Policija sumnja i da su mu dvije osobe pomogle pri bijegu.

Govoreći o detaljima stravičnog sinoćnjeg udesa nakon obavljenog uviđaja, Halilović je kazao da vozač Golfa, rođen 1991. godine, dolaskom na raskrsnicu sa semaforom nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu te je udario i na kolovoz oborio pješake koje su od posljedica udara preminule. One su se kretale s desne strane vozila na zelenom svjetlu za pješake.

Sefić se nakon toga udaljio sa mjesta nesreće bez zaustavljanja, a policijskom provjerom utvrđeno je da je on registrovan kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender