25. 10. 2020.
Troicki srušio Nadala!

Troicki srušio Nadala!

Troicki srušio Nadala!

Srpski teniser Viktor Troicki je u drugom kolu takmičenja u Šangaju savladao španca Rafaela Nadala sa 6:3, 7:6 (7:3). Srpski teniser je odigrao gotovo bez greške, servirao nevjerovatno, pogađao kada je trebalo i ostvario definitivno jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Početak prvog seta i šest odigranih gemova su protekli mirno uz nešto veću inicijativu srpskog tenisera. A, onda je od sedmog gema Viktor počeo da igra maestralno, u naredna tri je čak dva puta oduzeo servis Špancu i stigao do vođstva u setovima.

Fenomenalno je Srbin nastavio sa servisima i u drugom setu, diktirao je tempo, nije dozvolio rivalu ni šansu sve do osmog gema. Tada je imao mali pad u igri koji je srećom riješio vrlo brzo ponovo sjajnim servisima.

Moglo je sve da bude gotovo koji minut kasnije kada je srpski igrač imao meč loptu, dobro izgrađen poen, a onda lagan udarac poslao u mrežu.

Taj potez nije uspio tako brzo da zaboravi, pa je Rafa uspio da dođe do izjednačenja (5:5). Obojica su zatim bili sigurni, pa je taj-brejk morao da riješi pitanje osvajača seta.

Odlučujući gem je započet sa tri mini-brejka od kojih su dva pripala Viktoru, da bi srpski igrač odličnim servisima poveo sa 4:1.

Nadal je uspio da osvoji sljedeći, a onda je najljepši poen meča sa čak 38 razmjena pripao Viktoru koji je tako došao na dva koraka do trijumfa. Jedan mini-brejk je Rafa vratio, da bi srpski as prvo snažno smečovao, a zatim predivnim riternom došao do pobjede – 7:3.

(Novosti.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender