24. 10. 2020.
Posjeta “Zotoviću”: Dan kad su novinari bar malo ispravili kičmu

Posjeta “Zotoviću”: Dan kad su novinari bar malo ispravili kičmu

U Zotović stigla medicinska pomagala za djecu

Dječijem odjeljenju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” danas su, povodom obilježavanja Dječije nedjelje, predstavnici Auto-moto saveza i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske donirali tri medicinska pomagala.

Najmlađi pacijentima ove medicinske ustanove dobili su danas i bojanke, slikovnice i slatkiše, a održana je i predstava “Mirka”, koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta.

Doktor Dječijeg odjeljenja Dobrinka Dragić rekla je da je svima cilj da se olakša život njamlađim pacijentima i da im se omogući socijalizacija i učešće u društvenom životu.

“Pomagala koja smo danas dobili zapravo su dodatne moguđnosti za svu našu djecu da budu sa svojim vršnjacima, da se više kreću i druže, jer im je to najviše i potrebno”, izjavila je Dragićeva novinarima u Banjaluci.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović rekao je da se oko 80 odsto saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom i teškim povredama dešava zbog pretrčavanja puta.

“Ovom predstavom želimo da djeci skrenemo pažnju koliko je bitno da se prilikom prelaska ulice pogleda da li ima automobila na kolovozu. Ona ih na pravilan način uči šta je čije, to jeste – da je kolovoz za automobile, a trotoar za pješake”, objasnio je Radović.

Prema njegovim riječima, predstavu “Mirka” do sada je vidjelo više od pet hiljada djece, a cilj je nastaviti njeno izvođenje da bi što više djece imalo priliku da se upozna sa pravilima kretanja u saobraćaju.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić rekao je da je riječ o tradicionalnim aktivnostima koje se sprovode u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza da se mališani u ovoj medicinskoj ustanovi ne bi osjetili zaboravljenima, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender