20. 10. 2020.
Uskoro: Stiže Fejsbuk koji je namijenjen samo poslu

Uskoro: Stiže Fejsbuk koji je namijenjen samo poslu

Uskoro: Stiže Fejsbuk koji je namijenjen samo poslu

Prvi put smo čuli o verziji Facebook društvene mreže namijenjenoj poslovnim profesionalcima prije otprilike dvije godine.

U 2015. godini kompanija je potvrdila da radi na novoj platformi i poručila da je njen naziv Facebook at Work.

Nova platforma je u fazi zatvorene bete već 20 mjeseci, ali je sada službeno pokrenuta. Međutim, kompanija je preimenovala Facebook at Work u – Workplace.

Workplace je sličan Facebooku kojeg svakodnevno koristi više od milijardu korisnika, jedino što su kod nove platforme odvojeni lični i poslovni profili.

Ovo korisnicima Facebooka omogućuje da dijele stvari s kolegama, budu dio grupe i rade puno drugih stvari bez bojazni da će lični i poslovni profili biti pomiješani.

Facebook je pokrenuo Workplace kao desktop i mobilnu aplikaciju zajedno sa vlastitim News Feedom. Dodatne funkcije uključuju Live video, Reactions, Groups, Chat, video i pozivanje.

Kako je Workplace namijenjen poslovnim korisnicima, Facebook će ga naplaćivati. Workplace će se naplaćivati 3 dolara mjesečno po korisniku za prvih 1000 korisnika i dva dolara mjesečno za korisnike od 1000 do 10 000, a dolar za svakog korisnika preko tog broja.

(NN/dnevnik.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender