23. 10. 2020.
Djed iz Goleša kod Banjaluke proslavio 107. rođendan

Djed iz Goleša kod Banjaluke proslavio 107. rođendan

Djed iz Goleša kod Banjaluke proslavio 107. rođendan

Dragoljub Galić iz Goleša kod Banjaluke, najstariji stanovnik RS i vjerovatno najstariji živi Srbin, proslavio je svoj 107. rođendan! Dragoljub kaže da recept za dugovječnost nema, ali da nije išao doktoru dok nije pregurao stotu…

Sedmoro djece, 11 unučadi, 15 praunučadi i tri rata stala su u jednu životnu priču.

Dragoljub Galić iz Goleša, nedaleko od Banjaluke, proslavio je 107. rođendan. Najstariji stanovnik Republike Srpske dočekao je čak i da unuku isprati u penziju, piše portal rtrs.tv.

Na pitanje o tome kako provodi vrijeme Dragoljub odgovara – radno.

“Volim da radim kad mogu, a kad ne mogu, e onda je problem. Najviše volim da kosim travu kada je lijepo vrijeme”, kaže vremešni Dragoljub.

Recept za dugovječnost nema, a i ako ga je bilo, Dragoljub u šali kaže da ga se ne sjeća.

Njegov unuk, Veselko Galić, kaže da je od djeda mnogo naučio.

“Djed je sve probleme s kojima se suočavao u životu prebrodio kroz rad. Čak i sada u 107. godini ima volju da radi kao da će živjeti još sto godina”, kaže Veselko.

Dragoljubu Galiću je prije šest godina ugrađen stent, što ga je svrstalo u trećeg najstarijeg pacijenta na svijetu, koji je podvrgnut ovom zahvatu. Dok nije pregurao stotu doktoru, kaže, nije ni išao.

Ulazak u 108. godinu Dragoljub je sa svojom rodbinom nazdravio uz šljivu i šampanjac.

Inače, Dragoljub Galić vjerovatno je najstariji Srbin na svijetu.

Prije dvije sedmice u 110. godini preminuo do tada najstariji Srbin Jovan P. Jovanović iz Sarajeva, dok je u aprilu ove godine u 107. godini umro nastariji žitelj Srbije Milivoje Matejić iz sela Desine.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender