24. 10. 2020.
Oblačno uz kratkotrajnu kišu i temperaturu do 31

Oblačno uz kratkotrajnu kišu i temperaturu do 31

Oblačno uz temperaturu do 18 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. U petak u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme.

Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima u jutarnjim satima će biti magle ili niske oblačnosti.  Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.  Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jači pljuskovi poslije podne na jugu.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima vjetar istočnog smjera. Na jugu umjereno jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22C, na jugu zemlje do 24°C.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender