26. 10. 2020.
Projekat „Nacionalni stadion“ pada u vodu! Država obnavlja Zvezdin i Partizanov dom

Projekat „Nacionalni stadion“ pada u vodu! Država obnavlja Zvezdin i Partizanov dom

Projekat „Nacionalni stadion“ pada u vodu! Država obnavlja Zvezdin i Partizanov dom

Stadioni Rajko Mitić i JNA biće uređeni po najstrožim standardima Uefe.

Ravno jedna godina prošla je od dana kada je nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavljivao veliki projekat po kojem bi reprezentacija Srbije dobila ultramoderni Nacionalni stadion. A prije šest i po mjeseci bile su otkrivene i prve karte – od toga da će novi dom Orlova imati 50.000 mjesta, da će koštati 150.000.000 evra i da će biti građen u Zemunu. A danas je gotovo izvjesno da će se od megalomanskih planova – odustati!

Prema saznanjima dnevnog lista Novosti, država i Fudbalski savez Srbijje na pragu su donošenja odluke da se projekat „Nacionalni stadion“ ugasi i da se fokus usmeri ka drugim ciljevima, a to je renoviranje stadiona Crvene zvezde i Partizana!

Naime, domovi beogradskih vječitih rivala dobiće novo ruho, jer će biti renovirani po najstrožim standardima Uefe, a pritom bi se utrošilo znatno manje novca od planiranih 150.000.000 evra za Nacionalni stadion.

U državnim i organima FSS donjet je zaključak da bi ovakav zaokret u planiranju mogao samo da donese dobro najvećim srpskim klubovima, ali i nacionalnim selekcijama. Jer poznato je da stadioni Rajko Mitić i JNA ne prolaze gotovo ni osnovne standarde Evropske kuće fudbala, a da su razne inspekcije nekim čudom izdavale dozvole ekipama da igraju na pomenutim terenima, pišu Novosti.

Zato bi u pomoć trebalo da uskoča FIFA i UEFA i finansijski pomognu ova dva projekta, naglašava se u tekstu, a rekonstrukcija bi podrazumjevala sređivanje tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Uz to oba stadiona imaće obiman i moderan video nadzor, elektronske kapije za evidenciju ulaznica i brojanje navijača.

Sada je samo pitanje dana kada će se sa renoviranjem početi…

14763422417606

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender