23. 10. 2020.
Svatovi se potukli jer je mlada zadržala svoje prezime

Svatovi se potukli jer je mlada zadržala svoje prezime

Svatovi se potukli jer je mlada zadržala svoje prezime

U Leskovcu je došlo do tuče svatova na svadbi pošto je mlada odlučila da zadrži svoje prezime

Prije nego što su dvoje mladi Leskovčani izgovorili sudbonosno – da, matičar je pitao mladu da li želi da zadrži svoje ili prihtavi prezime svog izabranika.

Mlada i lijepa Leskovčanka, nesvojstveno običajima juga Srbije, rekla je da zadržava svoje i dodaje prezime svog budućeg supruga. I onda je u luksuznom leskovačkom restoranu na periferiji grada nastao haos.

“K…..o”, prolomila se uvreda na račun mlade, koja je već uzela olovku da svoj pristanak na udaju overi i potpisom. Bio je to glas njenog uvređenog svekra koji je tog dana ženio svog jedinog sina, svog nasljednika.

“Najpre muk u sali, pa žagor, pa svađa, na kraju i tuča”, priča za list “Alo” jedan od muzčara benda koji je zabavljao goste. Mladenci su, tvrdi, ostali pribrani, stavili su burme na ruke, matičar je na brzinu završio ceremoniju, ali su se poslije toga posvađale prije, pri čemu je svekrva bila grlatija.

“Glupa k….o, rekla je taze priji i novopečenoj tašti. Zbunjena tašta na to je pitala: A što sam glupa? Tada je nastao opšti smijeh u dvorani”, prepričava basista u svadbarskom bendu, a njegovu priču do posljednjeg slova potvrđuju i konobari i neki od svatova.

Pukušaj svatova da ove uvrede prevedu u šalu, nije urodila plodom jer se svadba i dalje odvijala u napetoj atmosferi. Veselje je prekinuto dva do tri sata kasnije kada je nastala opšta tuča, ali naši sagovornici ne znaju ko je prvi počeo i kako se sve zavšilo jer su pobjegli.

U leskovačkoj policiji kažu da nije prijavljen incident, a u familiji mladoženje optužuju svekra za koga kažu da je još na početku veselja malo više popio.

“Najteže je mladencima. Pokušavaju da izglade situaciju i pomire svoje roditelje koji su im zagorčali brak prije nego što je i ozvaničen. Mislim da će sve to pregurati jer se veoma vole”, priča naš sagovornik.

U leskovačkom kraju je do skoro bila gotovo jeres da žena zadrži i svoje prezime. Međutim, ovaj trend sve više postaje popularan, ali oni patrijarhalniji roditelji teško prihvataju modne trendove.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender