23. 10. 2020.
Banjalučka pivara proizvodi za tržište Indije

Banjalučka pivara proizvodi za tržište Indije

Banjalučka pivara proizvodi za tržište Indije

Banjalučka pivara je potpisala ugovor za uslužno punjenje lager piva “Happy by Thirsty” sa kompanijom iz Indije JM BAXI GROUP. Ova kompanija važi za najveću logističku kompaniju u Indiji, sa sjedištem u Mumbaiju, a ove godine slavi i 100 godina postojanja.

Iz Banjalučke pivare poručuju da su mnogo truda uložili u uspostavljanje i razvoj ove saradnje, a ne kriju zadovoljstvo što su uspjeli da realizuju svoje napore.

“Prije šest mjeseci smo počeli razvijati jedan proizvod za našeg saradnika iz Indije i sada smo finalizovali proces. Naši partneri iz Indije imaju mnogo ideja i veliko iskustvo na tržištu Indije, a mi posjedujemo veliko iskustvo u proizvodnji piva tako da udruženim snagama očekujemo postizanje izvanrednih rezultata u realizaciji našeg zajedničkog poduhvata. Nadamo se dugogodišnjoj i uspješnoj saradnji sa našim partnerom, pogotovo kada imamo u vidu činjenicu da Indija ima preko 1,2 milijarde stanovnika koje čini veliki broj potencijalni potrošača, “ izjavio je Nicholas Penny, generalni direktor Banjalučke pivare.

Iz kompanije JM BAXI GROUP ističu da saradnja sa Banjalučkom pivarom nije slučajna već je rezultat pomno sprovedene analize istraživanja tržišta u okviru koje su tražili adekvatnog partnera za saradnju.

“U posljednjih godinu dana smo radili brojna istraživanja u traženju adekvatnog partnera za projekat u okviru kojeg bismo  proizveli pivo koje bismo izvozili  i prodavali na tržištu Indije. U konačnici smo suzili izbor na nekoliko pivara širom Evrope, a  Banjalučku pivaru smo izabrali jer  svojim kvalitetom proizvodnje zadovoljava sve naše zahtjeve. Budućnost proširenja tržišta piva u Indiji izgleda veoma  svijetla  posebno kada se ima u vidu da naša godišnja potrošnja piva po glavi stanovnika iznosi tek 2l, što je veoma malo u odnosu na mnoge zemlje Evrope u kojima iznosi i preko 100l po glavi stanovnika na godišnjem nivou. Sve  ovo nam ukazuje da smo donijeli pravu odluku  i odabrali pravi segment za poslovanje,”  izjavio je Rajnish Khandelwal, Senior Vice President kompanije JM BAXI GROUP.

JM BAXI GROUP je preduzeće koje uvozi mnoge pivske brendove, a brend “Happy by Thirsty” je prvo pivo koje je u potpunosti njihov proizvod,  a ujedno  i  njihov prvi proizvodni poduhvat koji će proizvoditi  izvan granica Indije, a zatim uvoziti i prodavati u Indiji. Brend “Happy by Thirstyˇ” je lager pivo sa 4,2% alkohola i 8,9% ekstrakta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender