28. 10. 2020.
Bivšoj djevojci ostavio bombu, njenoj kćerki čips!

Bivšoj djevojci ostavio bombu, njenoj kćerki čips!

Bivšoj djevojci ostavio bombu, njenoj kćerki čips!

Pred ulazna vrata stana svoje bivše djevojke ostavio je kesu s natpisom “Za Suzanu”, u koju je stavio jedan čips namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke za vatru, malo sitnih drva za potpalu i maskiranu ručnu bombu M52, koju je posebno uvio u koru od drveta.

To stoji u optužnici protiv Gorana Vučkovića (43), iz gradiškog mjesta Seferovci, koja ga tereti da je u julu u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pokušao ubiti Suzanu Prerad (34), jer nije željela da s njim obnovi vezu.

On je, kako stoji u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio banjalučki Okružni sud, bombu bivšoj djevojci ostavio u julu, a prethodno je u junu tri puta dolazio u kuću Preradove, ostavljajući utisak da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

Bombu je, dakle, uvio u koru drveta i tako je prikrio da Preradova nikako nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i cedulju s porukom “Od druga, poz”, računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

“Znao je da će oštećena kadtad ostavljeni ‘poklon’ upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod uticajem vatre eksplodirati, što se i desilo kada je je ona 16. jula, oko 16.30, zbog izuzetno hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana”, navedeno je u optužnici.

Nesrećna djevojka potom je potpalila, a kasnije i doložila vatru, kada je, kleknuvši ispred peći, ručna bomba M52, koju je naložila, eksplodirala.

“Usljed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške povrede u vidu eksplozivne rane u regiji lica i razdernonagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke”, stoji u optužnici, te se naglašava da je Preradovu pokušao ubiti na krajnje podmukao način.

Optužnica ga, takođe, tereti i da je neovlašteno držao oružje i municiju čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno, a riječ je o dvije vojne puške M48, 16 metaka, te ručnu bombu M52. Preradova je, inače, razvedena i ima desetogodišnju kćerku, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender