24. 10. 2020.
Novak uz dosta muke savladao Zvereva za polufinale

Novak uz dosta muke savladao Zvereva za polufinale

Novak uz dosta muke savladao Zvereva za polufinale

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se, uz dosta muke, u polufinale Mastersa u Šangaju. Njega je namučio Nijemac Miša Zverev kojeg je savladao sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:3).

Njemački i srpski teniser su do sada igrali samo jednom i to 2009. godine u Marseju, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:3. Prvi set Novak je započeo sigurnim servisom, i pritisnuo Nijemca na njegovom servisu, ali je onda uslijedio pad u igri Srbina.

U trećem gemu Zverev pravi brejk, a odmah potom ga potvrđuje i sigurno servira sve do devetog gema kada pravi novi brejk i dolazi do prednosti u setovima. Đoković je loše počeo drugi set, izgubio je dva vezana gema, ali 110. teniser svijeta popušta u trećem i Novak se vraća u igru.

Zatim u sedmom gemu Nole ponovo oduzima servis protivniku, ali ni ovaj ne odustaje dužan i odmah pravi ribrejk. Do kraja seta obojica su bili sigurni na svom servisu pa je odlučio taj-brejk. Tamo je Đoković bio uspješniji sa 7:4 i došao do izjednačenja.

U trećem setu Srbin konačno dolazi do prepoznatljive igre.

Brzo stiče prednost od 3:0. Mogao je Zverev da se vrati u igru u petom gemu, kada je imao brejk priliku, ali mu Đoković to nije dozvolio, te je siguran ostao do kraja i uspješno nastavio pohod na odbranu titule.

Najbolji teniser svijeta će se u borbi za finale sastati sa Robertom Bautistom Agutom koji je savladao Žoa Vilfreda Tsongu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender