20. 10. 2020.
Tramp zvanično prihvatio kandidaturu za predsjednika SAD

Tramp zvanično prihvatio kandidaturu za predsjednika SAD

Trampov intervju za Nedeljnik izmišljen?

Direktorica izbornog štaba Donalda Trampa za Indijanu Suzan Rajder Javorovski izjavila je da je izmišljeno izvinjenje kandidata republikanaca za američkog predsjednika Srbiji zbog NATO bombardovanja objavljeno u srpskim medijima, prenosi Politiko.

Predstavnica Trampovog izbornog štaba tvrdi da je cijeli intervju, koji je objavljen u srpskom Nedeljniku, a koji je navodno vođen upravo preko Suzan Rajder Javorovski, zapravo izmišljen, prenosi Insajder. “Intervju se nikada nije dogodio.

Ne znam odakle im to. Nikada nisam organizovala bilo kakav intervju sa bilo kojim novinarom iz Srbije”, kaže Javorovski. Ona navodi da se nedavno srela sa jednim čovjekom srpskog porijekla koji je želio da podrži Trampovu kampanju, a ona je tu informaciju dalje proslijedila. Ona vjeruje da je iz razgovora sa tim čovjekom kasnije nastao, kako kaže, izmišljeni intervju.

Glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić rekao je za N1 da će se uskoro oglasiti saopštenjem, ali da “redakcija Nedeljnika ostaje pri tvrdnji da je intervju autentičan”.

Portparolka Donalda Trampa Houp Hiks kao ni drugi zvaničnici iz njegovog štaba nisu željeli da komentarišu ove navode. Politiko navodi da je pokušao da kontaktira i srpski magazin Nedeljnik, ali da u tome nisu uspjeli. Politiko navodi da je jedan od urednika Nedeljnika Marko Prelević objasnio za Buzzfeed News kako su došli do intervjua sa Trumpom: “Uspostavili smo kontakt sa Trampovim štabom preko gospodina Vladimira Rajčića, Amerikanca srpskog porijekla koji je blizak sa pojedinim saradnicima iz Trumpovog štaba.

Zamolili smo ga da preko njega pošaljemo nekoliko pitanja i poslije par nedjelja smo dobili odgovor od Suzan Rajder Javorovski putem mejla.

Nedeljnik je danas prenio intervju sa Donaldom Trampom u kojem se on izvinio za bombardovanje Srbije i pozvao Srbe u Ilinoisu, Indijani, Viskonsinu, Ohaju i Mičigenu da glasaju za njega.

“Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos”, prenio je između ostalog Nedeljnik u objavljenom intervjuu sa Trampom. Uredništvo Nedeljnika najavilo je saopštenje u vezi sa cijelim slučajem.

(N1 / Insajder)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender