19. 10. 2020.
Ukida se pomorska linija Bar-Bari

Ukida se pomorska linija Bar-Bari

Ukida se pomorska linija Bar-Bari

Pomorska linija između Crne Gore i Italije Bar-Bari-Bar, koja je uspostavljena prije 51 godinu, biće privremeno obustavljena početkom decembra, do nabavke drugog putničkog broda, saopšteno je iz kompanije “Barska plovidba”.

Predsjednik Odbora direktora Vojo Bojović rekao je da pomorci koji su angažovani na brodu “Sveti Stefan 2” neće ostati bez posla.

“Osim ovog broda, `Barska plovidba` posjeduje i dva teretna broda koji će omogućiti dalje angažovanje pomoraca, a nastaviće i plovidbu na novom brodu na postojećoj liniji”, navodi se u saopštenju. Menadžment zajedno sa odborom direktora “Barske plovidbe” preduzima sve mjere kako bi se u što kraćem roku pronašlo adekvatno rješenje za zamjenu broda “Sveti Stefan 2”.

Klasifikaciono društvo “Biro Veritas” otkazalo je klasu za putnički brod “Sveti Stefan 2” star 43 godine. Klasa je važila do 3. decembra 2018. godine, ali zbog neadekvatnih remonta brod više ne zadovoljava tehničke uslove za plovidbu. Država je većinski vlasnik “Barske plovidbe” sa 51 odsto kapitala.

Linija Bar–Bari-Bar uspostavljena je 18. juna 1965. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender