23. 10. 2020.
Vučić: Bez uvođenja sankcija rukovodstvu Srpske

Vučić: Bez uvođenja sankcija rukovodstvu Srpske

Vučić: Umjesto hapšenja, nevjerovatne priče o Potočarima

Na konferenciji za novinare premijer Srbije Aleksandar Vučić u Nišu je poručio da ne vidi smisao pokretanja priče o navodnom ilegalnom boravku dvojice policajaca u Potočarima, gdje je napadnut tokom komemoracije 11. jula prošle godine, te naglasio da bi bilo normalno da su vinovnici napada na njega uhapšeni.

“Premijer Srbije je upitan da komentariše tvrdnje pojedinih medija da su dva policajaca iz Srbije u Potočarima boravili u civilu, nelegalno, te da ministarstvo policije BiH nije bilo upoznato sa tim.

Umjesto da poruka bude “Vučiću, izvini, nećemo više o tome da pričamo”, a ja ću da ćutim i praviću se blesav, ili, što bi bilo normalno – uhapsili smo vinovnike, u najmanju ruku, da ne kažem pokušaja ubistva, nego izvršenja jednog od najtežih krivičnih djela, ja moram da slušam nevjerovatne priče”, istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

Dodao je da ne zna da li su se oni prijavili ili ne, te upitao da li je to najveći problem i da li su oni uradili nešto loše ili su pomogli da njegova glava bude sačuvana.

“Ne razumijem šta je smisao… – isplanirali smo da ubijemo Vučića pa nam je krivo što nam nije uspjelo. Da li je to smisao cijele priče? Valjda neko u civilu ima pravo da dođe na nečiju teritoriju, valjda nećete da zabranite ulazak građanima Srbije, smeta vam što je neko pokušao da zaštiti moju bezbjednost”, upitao je Vučić.

Dodao je da jedino može to da razumije kao poruku “- “mi smo htjeli da vas ubijemo, a vi ste nam to pokvarili””.

“Čestitam im na tome ako su sami smislili, ne znam da li su to sami smislili ili im je neko pomogao””, rekao je Vučić.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender