28. 10. 2020.
NYT: CIA regrutovala borce da “razbiju” Jugoslaviju, Irak, Libiju…

NYT: CIA regrutovala borce da “razbiju” Jugoslaviju, Irak, Libiju…

Funkcioner MUP-a Srbije špijunirao za CIA

Pripadnici tajne službe BIA priveli su visokog funkcionera MUP Srbije, koji je osumnjičen za odavanje povjerljivih informacija službenicima CIA koji su na službi u Ambasadi SAD u Beogradu, pišu Večernje novosti.

Pozivajući se na nezvanične informacije i dobro obaviještene izvore, ovaj list navodi da je uhapšen visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije prije nekoliko dana, koji je odavao informacije iz MUP-a Srbije.

Prema istom izvoru, ovaj srpski policijski funkcioner je osumnjičen da je Amerikance redovno izvještavao o aktivnostima u kabinetu ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića, kadrovskim promjenama, stanju u službi, kao i policijskim akcijama na terenu.

Prikupljene informacije, kako se navodi, direktno je predavao operativcima CIA, a već duže vrijeme bio je pod prismotrom.

Izvor lista navodi da su još neki državljani Srbije upleteni u ovaj “agenturni lanac” i da se kontraobavještajne aktivnosti neće završiti na ovom slučaju, kao i da se provjeravaju kontakti i sa drugim stranim obavještajnim službama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender