28. 10. 2020.
Svjedok Tužilaštva pao zbog teških krađa

Svjedok Tužilaštva pao zbog teških krađa

Svjedok Tužilaštva pao zbog teških krađa

Rajko Bovan, svjedok Tužilaštva u slučaju ubistva trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (24), identifikovan je kao počinilac više teških krađa koje je trebinjska policija registrovala u ovom gradu, saznaju “Nezavisne”.

Iz CJB Trebinje je potvrđeno da je, kako su naveli, R.B. počinio više krađa od 11. juna do kraja septembra ove godine i da je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima na dalje postupanje predat Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

U pitanju je, primjera radi, krađa počinjena 11. juna na štetu “Trebinjesporta”, kao i ona koja se dogodila 25. na 26. avgust, kada je provaljeno u kancelarije Gradskog odbora Socijalističke partije Trebinje. Takođe, 26. na 27. avgust provaljeno je u kancelarije Plivačkog kluba Leotar, a 26. na 27. septembra u magacin “Trebinjesporta”, dok je 30. septembra provaljeno u stan Sretenke Pudar.

Za sva ta krivična djela osumnjičen je upravo Bovan. Siniša Laketa, načelnik Sektora uniformisane policije CJB Trebinje, u petak je na konferenciji za novinare, ne otkrivajući identitet osumnjičenog, potvrdio da je on uhapšen, te da su mu sva krivična djela dokumentovana, a predmeti pronađeni i vraćeni vlasnicima. Podsjetimo, Bovan je u martu, kad je bio svjedok pod imunitetom Specijalnog tužilaštva RS, kazao u banjalučkom Okružnom sudu da je Miljan Ratković (29) hicima iz automatske puške usmrtio kik-boksera Marka Đerića. On je tada ustvrdio da su ovaj zločin isplanirali Ratković i optuženi Dako Pikula (29) iz Trebinja.

Bovan je na proljeće u sudu kazao da mu je za plan likvidacije Đerića rekao Ratković, i to tri dana prije ubistva. “On me pozvao telefonom i kada smo se sastali, rekao mi je da su on i Dako planirali da ubiju Đerića. Tražio je da mu pomognem i da javim kad Đerić iz kluba ‘Merlot’ krene kući. Pristao sam zato što smo bili prijatelji. Rekao mi je da mu, kad vidim da Đerić kreće kući, pošaljem poruku ‘OK, i ja idem kući'”, ispričao je tada Bovan.

(Neyavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender