23. 10. 2020.
“Viva Vox” u polufinalu talent šou programa u Austriji

“Viva Vox” u polufinalu talent šou programa u Austriji

“Viva Vox” u polufinalu talent šou programa u Austriji

Hor “Viva Vox” plasirao se u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pjevačke sastave „Die große Chance der Chor“, kao jedini učesnici van njemačkog govornog područja.

Emisija je projekat Javnog servisa Austrije – ORF, a žiri čine zvijezda iz Njemačke i Austrije: pjevač i koreograf Rameš Nair, glumac, komičar i voditelj Oliver Poher, soul-pevačica Doreta Kartel i glumica Misi Mej.

Oni su prvi put imali prilike da čuju najpopularniji hor iz Srbije, koji ih je ostavio bez daha. “Viva Vox” je izveo sada već čuvenu obradu „Du hast“ njemačkog metal benda “Rammstein”, što je, pored žirija, oduševilo i mnogobroju publiku u studiju. Uz komentare žirija da nikada nisu čuli obradu sličnu njihovoj, uz pohvale za uigranost, koreografiju, kostime i energiju koja je jedinstvena, “Viva Vox” je napustio scenu sa sva četiri glasa “za” i direktno se plasirao u polufinale takmičenja.

“Oduševljeni smo reakcijom austrijskog žirija i publike. Pre nekoliko meseci dobili smo poziv od organizatora sa ORF-a i ideja nam se svidela. Ovo je bila sjajna prilika da se, nakon koncerta 2012. u Beču, još jednom pojavimo pred austrijskom publikom”, izjavili su članovi hora.

Od polufinalnih emisija, osim žirija, i publika će moći da glasa za svog favorita u borbi za finale. Velika dijaspora iz Srbije, koja živi u Austriji, prvi put u ovom šou programu će imati i svog predstavnika za kojeg može da navija.

Prvo polufinale, u kojem nastupa “Viva Vox”, na programu je 11. novembra, saopštio je hor.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender