25. 10. 2020.
Ukradena bista narodnog heroja Vlade Šegrta

Ukradena bista narodnog heroja Vlade Šegrta

Ukradena bista narodnog heroja Vlade Šegrta

Bista narodnog heroja Vlade Šegrta ukradena je tokom noći iz gradskog parka u Trebinju. Postavljanje bista narodnih heroja ranije je izazvalo protivljenje pojedinih stanovnika Trebinja koji ih optužuju za zločine.
Bista je bila postavljena u krugu spomen-obilježja palim borcima u borbi protiv fašizma od 1941. do 1945. godine, gdje se odnedavno nalaze i drugih pet bista narodnih heroja Drugog svjetskog rata.

Bista Vlade Šegrta postavljena je, iako su prethodno porodice stradalih u, kako navode, partizanskim zločinima zatražili odustajanje od ove inicijative.

Veći broj potomaka žrtava, kako navode, partizanskog terora sa područja istočne Hercegovine okupili su se nedavno u parku i zatražili uklanjanje ranije postavljenih bista Save Kovačevića, Dragice Pravice i drugih narodnih heroja Narodno oslobodilačkog rata, tvrdeći da su odgovorni za zločine nad vlastitim narodom.

Gačani su tada istakli da je jedinica Vlade Šegrta za samo dvadesetak dana, kako kažu, crvenog terora na području gatačke opštine ubila najmanje 120 nevinih ljudi, ne štedeći ni djecu.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje Srni je potvrđeno da niko nije prijavio ovo krivično djelo.

(klix.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender