27. 10. 2020.
Banja Luka: Uništeno cvijeće na Gradskom mostu

Banja Luka: Uništeno cvijeće na Gradskom mostu

Banja Luka: Uništeno cvijeće na Gradskom mostu

Na banjalučkom mostu Patre nepoznata lica su u potpunosti devastirala žardinjere, njihovu konstrukciju i počupala cvijeće, rečeno je Srni u Rotari klubu “Banjaluka Gloria”.

“Umjesto da vidimo cvijeće koje nam uljepšava grad i pogled na tvrđavu Kastel, sada imamo prizor pokidanih i obrušenih žardinjera koje žalosno vise sa mosta”, rekla je predsjednik ovog kluba Brankica Milojević.

Ona je navela da su svi članovi “Glorije” ogorčeni sinoćnjim vandalskim činom, te da je zbog svega policija izašla na teren i izvršila uviđaj.

most-patre

Za postavljanje cvjetnih žardinjera Rotari klub “Banjaluka Gloria” je dobio i posebno priznanje za doprinos uređenju javnih površina od Gradske uprave Banjaluka.

Pomenute žardinjere sa cvijećem bile su devastirane i prošle godine.

Budući da je Administrativna služba Grada Banjaluka i ove godine organizovala akciju čišćenja kojom su obuhvaćena sva banjalučkih naselja, a koja je počela na Laušu 14. oktobra, onda je to odlična prilika da se pridružite ovoj korisnoj akciji kako bi grad bio čistiji i ljepši.

Preporuka je da otpad bude odlagan isključivo u kontejnere koji će biti postavljeni, a za dodatne informacije, građani se mogu obratiti preduzeću „Čistoća“ putem telefona broj 312 436.

Donosimo vam detaljan plan akcije čišćenja po naseljima na ovom linku – program-ciscenja-grada.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender