31. 10. 2020.
Blicnet poklonio nove knjige Narodnoj biblioteci u Kneževu

Blicnet poklonio nove knjige Narodnoj biblioteci u Kneževu

Blicnet poklonio nove knjige Narodnoj biblioteci u Kneževu

Kompanija Blicnet je tokom Dječije nedjelje kupila školske lektire i donirala ih Narodnoj biblioteci u Kneževu. Ovom donacijom kompanija je obilježila sedmicu kojom se promovišu dječija prava. Željeli su da se djeci koja nastavu pohađaju u Kneževu pruži prilika da čitaju lektire, da ispune svoje školske obaveze, usvoje nova znanja i tako pruže sebi šansu za bolji život.

Direktor biblioteke Stana Vuković rekla je da im donacija mnogo znači, jer biblioteci već godinama nedostaju naslovi a naročito školske lektire.

“Ova donacija nam je veoma važna. Mnogo smo puta dosad morali da vratimo đake jer nismo imali potreban naslov ili dovoljan broj naslova. Sa ovom donacijom smo znatno podigli broj knjiga i sada će učenici naše opštine moći da čitaju svoje lektire”, naglasila je direktorica.

Početkom septembra kompanija Blicnet je organizovala niz donacija kojima su pomogli početak nove školske godine u više opština. Osim Kneževu, nove su lektire poklonili i bibliotekama u Višegradu, Foči i Rogatici. A donirali su i školski pribor za 70 učenika Dječijeg doma „Rada Vranješević” u Banjaluci.

„Svako dijete mora da ima mogućnost i priliku da ispuni svoje školske obaveze. Zato i iniciramo ovakve akcije. Drago nam je što će zahvaljujući nama  mnoga djeca biti u prilici da čitaju školsku lektiru i prate nastavno gradivo”, poručila je Danijela Marinković-Orlić iz Blicneta.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender