25. 10. 2020.
Ovo je čovjek koji je izmislio Viber

Ovo je čovjek koji je izmislio Viber

Direktor Vibera: Blokada u Crnoj Gori presedan u istoriji kompanije!

Direktor komunikacija kompanije Viber za centralnoistočnu Evropu, Vuk Brajović, izjavio je da ta kompanija smatra da je odluka Agencije za elektronske komunikacije – EKIP o suspenziji te mreže bila očekivana i da je to što se, kako je naveo dogodilo u Crnoj Gori bio izuzetak, ako ne presedan u istoriji kompanije.

Viber u svojoj platformi ima antispam funkcije koje djeluju čim se detektuju takve poruke, kazao je Brajović CDT-u.

On je dodao da Viber stoji na raspolaganju svim državnim institucijama Crne Gore sa svim svojim kapacitetima, kako bi se utvrdilo činjenično stanje zbog situacije koja se desila sa slanjem nevjerovatno velikog broja spam poruka.

Crnogorska Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost naložila je svim telekomunikacionim operaterima u Crnoj Gori da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa jer su te aplikacije “upotrijebljene za neželjenu komunikaciju s korisnicima” i to na dan održavanja redovnih parlamentarnih izbora.

Odluka Agencije je, prema pisanju medija, uslijedila pošto su građanima Crne Gore počele da stižu propagandne poruke iz Velike Britanije i Kine.

Viber i WhatsApp kompanije “kažu da nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i da poštuju najstrože bezbjedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka”, prenose crnogorski mediji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender