22. 10. 2020.
Đukanović: Ponovo smo pobijedili na izborima

Đukanović: Ponovo smo pobijedili na izborima

Đukanović: Ponovo smo pobijedili na izborima

Demokratska partija socijalista /DPS/ opet je pobijedila na izborima i nema sumnje da će, uz tradicionalne partnere, koalicija za evropsku budućnost Crne Gore imati 42 mandata, poručio je lider stranke Milo Đukanović.

“DPS je opet pobijedila na izborima. Na redovnim parlamentarnim izborima osvojili smo oko 159.000 glasova, odnosno 36 mandata. To je tačno duplo više od našeg prvog sljedećeg konkurenta koji je osvojio 18 mandata”, rekao je Đukanović.

On je podsjetio da su tokom kampanje iz DPS-a govorili da brane Crnu Goru i poručio da je zadovoljan što su je odbranili, kao i pravo da slobodno upravljaju svojom budućnošću.

Crna Gora, dodao je on, nastavlja putem sigurne evropske budućnosti.

“Odmah nakon proglašenja zvaničnih rezultata izbora odgovorno ćemo pristupiti razgovorima sa potencijalnim partnerima i za kratko vrijeme, po mom uvjerenju, doći do konsenzusa koji će značiti formiranje vlade koja će se odgovorno pozabaviti ovim poslovima, sa naših 36 mandata i onima koji su tradicionalni koalicioni partneri”, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće najmanje po dva mandata, Albanci najmanje jedan, Hrvati jedan.

“Uz naših 36, nema nikakve sumnje da će koalicija za evropsku budućnost Crne Gore imati najmanje 42 mandata”, naveo je Đukanović.

On je poručio da će DPS i dalje biti stameni oslonac državne politike Crne Gore i neko ko će sa odgovornošću i posvećenošću raditi na krucijalnim pitanjima razvoja društva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender