22. 10. 2020.
Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost

Magla smanjuje vidljivost

Većina puteva u RS je prohodna, smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle i niske oblačnosti u kotlinama i uz riječene tokove, kao u višim predjelima i preko prevoja. Kako je saopšteno iz Auto-moto savez Republike Srpske, u Srpskoj je povećana opasnost od odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Dodatan oprez je neophodan i na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno. U većem dijelu  FBiH, kako navode u Auto-moto savezu Republike Srpske, saobraćaj se odvoja  se po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

“Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno”, naveli su u Auto-moto savezu Republike Srpske

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender