28. 10. 2020.
Dodik

Dodik: Insistiranje na saslušanju u Sarajevu je dokaz političke motivisanosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je kao političar podržao referendum o Danu Republike i da je uvjeren da tu krivice nema, a da bi insistiranje na njegovom dolasku u Tužilaštvo BiH u Sarajevo bilo isključivo dokaz o političkoj motivisanosti u tom slučaju.

Dodik je istakao da u tom pogledu koristi redovnu proceduru.

“Zatražio sam da me saslušaju shodno njihovim pravilima i procedurama koje su koristili u svim drugim slučajevima na prostoru Republike Srpske ili čak da dam izjavu video-linkom, što u njihovim procedurama postoji”, naglasio je Dodik za “Sputnjik”.

On je istakao da je potpuno uvjeren da nikakve krivice nema, kao i u nizu drugih slučajeva do sada.

“Ja sam političar koji je podržao referendum. Da li je to krivica? To je politička stvar. Gdje piše u zakonu da ja ne smijem nešto da podržim?”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, to je obračun sa njim onih koji su poraženi.

“To je obračun sa mnom svih onih koji su poraženi, ne samo referendumom, a referendum nije nikoga porazio, nego ojačao naše dostojanstvo i naš kapacitet. Ali, jesmo porazili na lokalnim izborima mnoge, koji sada pokušavaju da se pobjedniku osvete na takav način”, istakao je Dodik.

Dodik je ponovio da Dejtonskim sporazumom nije predviđeno da BiH ima ni Sud niti Tužilaštvo ovog karaktera nego je te institucije nametnuo visoki predstavnik, upravo da se nedisciplinovanim političarima sudi.

“Tako je u početku i nazvan, to je bio sud za, kako to oni vole da kažu, progon kriminala, korupcije visokih političara. Čim su tako formirali, znači samo treba da se presudi i ništa više”, rekao je Dodik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender