26. 10. 2020.
Federalna policija upala u prostorije Čelika

Federalna policija upala u prostorije Čelika

Federalna policija upala u prostorije Čelika

Pripadnici Federalne policije danas su upali u prostorije Fudbalskog kluba Čelik.

Po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, od zeničkog premijeligaša je zatražena dokumentacija vezana za transfere i iznajmljivanje stadiona, kao i o rukovodiocima kluba posljednjih godina.

Navodno je policija tražila dokumentaciju iz 2002, odnosno ko je u to vrijeme bio na čelnim pozicijama Čelika.

Čelik slovi kao jedan od najvećih sportskih dužnika, a navodno je ovaj renomirani klub dužan oko 12 miliona. Zbog ovog i drugih problema u klubu i oko njega najvatreniji navijači Čelika već godinama bojkotuju utakmice na “Bilinom polju”.

Upravo se oni nadaju da će nakon današnjeg upada policije neke stvari izaći na čistac i da će se konačno utvrditi zbog čega je Čelik u finansijskoj dubiozi koja je klub dovela da se bori za goli život.

Sama pozicija na tabeli (posljednje mjesto) BHT Premijer lige govori da Čelik prolazi možda kroz najteže trenutku u istoriji.

Predstavnici neformalne grupe građana “Za Čelik” već mjesecima traže usvajanje novog statuta koji bi donio korjenite promjene.

Policija je zeničkom klubu naredila da u što skorijem roku pripreme i predaju dokumentaciju kako bi ispitala poslovanje kluba posljednjih godina i na kraju otkrila ko je krivac za sunovrat “ponosa” Zenice.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender