26. 10. 2020.
Opozicija napustila zasjedanje Narodne skupštine RS

Opozicija napustila zasjedanje Narodne skupštine RS

Opozicija napustila zasjedanje Narodne skupštine RS

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustila je večeras skupštinsku salu i neće učestvovati u raspravo o preostalim tačkama dnevnog reda ovog zasjedanja.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica je rekao da je razlog bojkota rada parlamenta način kako ih je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović „onemogućio“ u raspravi još tokom poslijepodnevog rada i to, naveo je, o najvažnijoj tački – izvještaju Glavne služba za reviziju javnog sektora RS, koja je dala mišljenje s rezervom o konsolidovanom godišnjem izvještaju za korisnike entitetskog budžeta za 2015.

– Zato nećemo učestvovati u daljem radu nastavka ove sjednice – rekao je Govedarica, ističući da žali što je do ovog došlo, ali traži uzajamno poštovanje među poslanicima. Čubrilović je reagovao riječima da ne smatra da je onemogućio opoziciji da diskutuje te ponovio da su se javili za diskusiju izvan predviđenog vremena.

– Ne osjećam da sam prekršio skupštinski Poslovnik današnjom odlukom i u dodatnoj analizi sam se uvjerio da sam postupio po Poslovniku – rekao je Čubrilović navodeći da ima isti odnos prema svim poslanicima.

Dodao je i da su opozicionari imali dovoljno vremena da se jave za raspravu, a ne nakon predviđenog vremena.

Čubrilović se i izvinio ukoliko je došlo, kako je naveo, do određenog nerazumijevanja.

Sjednica Narodne skupštine, nakon što je opozicija napustila, nastavljena je raspravom o izvještaju Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2015. godinu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender