31. 10. 2020.
Banjalučanin lažno prijavio krađu auta zbog naplate osiguranja

Banjalučanin lažno prijavio krađu auta zbog naplate osiguranja

Banjalučanin lažno prijavio krađu auta zbog naplate osiguranja

Banjalučanin čiji su inicijali A.D. /40/ uhapšen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu automobila da bi u Švedskoj naplatio osiguranje, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Policija je uhapsila i muškarca čiji su inicijali C.R. iz Gradiške zbog sumnje da je Banjalučaninu pomogao u izvršenju krivičnog djela.

Portparol CJB Marija Markanović rekla je Srni da je osumnjičeni juče prijavio policiji da mu je u protekla dva dana sa parkinga u Ulici Josifa Pančića u Banjaluci ukraden automobil “audi A6″, koji je registrovan u Švedskoj.

Markanovićeva je navela da je policija nakon niza operativnih radnji došla do saznanja da je muškarac iz Gradiške čiji su inicijali C.R. /47/ pomogao osumnjičenom.

Ona je dodala da je policija na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci pretresla dvije lokacije u Gradišci, koje koristi C.R, te da je u garaži u Dunavskoj ulici pronašla “audi A6″ čiju krađu je A.D. lažno prijavio da bi od od osiguranja u Švedskoj naplatio odštetu.

Gradiška policija je odmah nakon pretresa i pronalaska automobila uhapsila C.R. koji će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da uhapšena lica budu puštena na slobodu u zakonskom roku, a da protiv njih budu podneseni izvještaji za počinjeni krivična djela, kao i preduzimanje svih potrebnih radnji s ciljem dokazivanja navedenih krivičnih djela.

Banjalučanin A.D. osumnjičen je da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela i osiguranička prevara.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender