29. 10. 2020.
Bosna želi Pešića na klupi

Bosna želi Pešića na klupi

Bosna želi Pešića na klupi

Svetislav Pešić jedan je od favorita upražnjeno mjesto selektora BiH.

Reprezentacija BiH nema selektora od odlaska Damira Mulaomoerovića, a košarkašku javnost uzburkala je informacija sarajevskih medija da je Svetislav Pešić stigao u Sarajevo.

Proslavljeni srpski stručnjak ipak nije razgovarao ni sa kim iz KSBiH kako je objavljeno, međutim, kako saznajemo, jeste jedan od glavnih favorita za klupu „zmajeva“.

Pešić tek treba da donese odluku da li će zbog zdravstvenih razloga nastaviti trenersku/selektorsku karijeru, a ukoliko ona bude pozitivna uslijediće brza reakcija i poziv KSBiH.

Čelnici bh. kuće košarke smatraju da je on odlično rješenje za upražnjeno mjesto selektora BiH i u narednom periodu pokušaće da obave razgovor sa trofejnim srpskim trenerom, saznaje MONDO.

Pešić je u julu napustio ekipu minhenskog Bajerna nakon operacije koljena zbog koje je morao na dugi oporavak,  a na svoje mjesto doveo je Aleksandra Đorđevića.

U svojoj bogatoj karijeri Pešić je između ostalog osvojio titulu prvaka evrope sa Njemačkom 1993. i sa Jugoslavijom 2001. godine, te titulu svjetskog prvaka sa reprezentacijom Jugoslavije 2002. godine u Indijanapolisu.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender