21. 10. 2020.
Čović: Neću da se sastajem po kafanama

Čović: Neću da se sastajem po kafanama

Čović: Vlast na nivou BiH ne funkcioniše

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da vlast ni na nivou BiH, ni na nivou Federacije BiH /FBiH/ ne funkcioniše, što se potvrdilo i na sjednici Parlamentarne skupštine BiH.

“Najbolji način da provjerite da li nešto funkcioniše je kako funkcioniše u parlamentu. Vidjeli ste juče kako funkcioniše i suvišan je bilo kakav komentar”, rekao je Čović danas u Mostaru.

On je naveo da se tokom sjednice parlamenta vidjelo da se i unutar jedne stranke različito glasalo, a da su stranke iz Republike Srpske glasale identično.

“Mi ozbiljno trebamo sjesti i reći jedni drugima šta hoćemo”, naveo je Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH.

On kaže da se projekti koje je vlast prezentovala javnosti ne mogu sprovesti ako se ne obezbijede kvalitetni izvori sredstava, poput promjene akciza, kreditnih sredstava ili nečeg trećeg.

Na pitanje da li će biti rekonstrukcije vlasti na nivou BiH i FBiH, Čović je rekao da, što se tiče HDZ-a BiH, izmjena neće biti, ali da nisu dovoljni samo oni.

“Ja ću sutra u Banjaluci razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o sličnim temama”, najavio je Čović. Čović je dodao da će iduće sedmice, po povratku /lidera SDA Bakira/ Izetbegovića iz Irana, biti održan sastanak svih stranaka i vlasti i opozicije.

“To će biti posljednji sastanak o Koridoru `Pet ce` ili energetskom koridoru, gdje mi sjedimo i nešto dogovaramo. Zna se čiji je to posao, to su predsjednici vlada, te ministarstva, neka izvole raditi svoj posao, jer politika je rekla šta želi”, rekao je Čović.

On je naveo da je s predsjednicima SDA Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem dogovorio da sve materijale koji su blokirali rad federalnog parlamenta još jednom provjere, da bi do kraja oktobra mogli biti završeni.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender