22. 10. 2020.
Džumhur izbacio Almagra

Džumhur izbacio Almagra

Džumhur se otrovao hranom

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zbog trovanja hranom najvjerovanije će morati da preda meč Špancu Pablu Karenu Busti na ATP turniru Kremlj kup u Moskvi.

Meč sa 36. teniserom na ATP listi Džumhur je trebao da igra od 17 časova.  Po riječima njegovog oca Nerfida Džumhura, najbolji bh. teniser sinoć se nakon večere požalio na bolove u stomaku, zbog kojih je noć proveo u bolnici u kojoj je primio tri infuzije.

“Damir je umoran i iscrpljen, povraćao je, nije spavao i najvjerovatnije neće igrati ovaj meč. Danas će otići do supervizora turnira da se konsultuje i sagleda svoje stanje. Smatram da najvjerovanije neće moći igrati, što je velika šteta. Juče je odigrao dobar i kvalitetan meč protiv Kačanova, danas je imao i veće šanse protiv Buste, koji mu više odgovara”, rekao je Nerfid Džumhur za Fenu.

Po njegovim riječima, ukoliko uspije da se oporavi, Damira već naredne sedmice očekuje nastup na ATP turniru u Beču.     Džumhur je u 1. kolu turnira u Moskvi nakon velike borbe i preokreta pobijedio domaćeg predstavnika Karena Kačanova (58. igrača na ATP listi) sa 3:6, 7:6 (7/5), 6:4.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender