01. 11. 2020.
“Igra prijestolja” 7: Dugo očekivani susret dva lika

“Igra prijestolja” 7: Dugo očekivani susret dva lika

“Igra prijestolja” 7: Dugo očekivani susret dva lika

Snimanje sedme sezone popularne “Igre prijestolja“ je u toku, a video-prikaz sa snimanja pokrenuo je brojne spekulacije o iznenađujućim, ali i dugo očekivanim preokretima u novoj sezoni.

Dalji tekst sadrži spojlere.

U novom video-snimku baskijskog portala “Koreo“, koji se može vidjeti na njihovom sajtu, vidimo Tiriona Lanistera (Piter Dinklidž) u razgovoru sa Davosom Sivortom (Liam Kuningam). Ova dva lika se do sada nisu srela, iako su njihove prošlosti isprepletane.

Davos je bio desna ruka Stanisa Barateona, a u drugoj sezoni smo vidjeli da je Tirion zaslužan za smrt Davosog sina. S druge strane, Džon Snou je spreman da preuzme ulogu Kralja Sjevera, dok Deneris ide ka tome da postane kraljica.

Pitanje je kako će se njihov susret završiti. “Igra prijestolja“ se trenutno snima u Španiji, a snimanje je moralo da bude odloženo kako bi se nastavilo po hladnom vremenu jer, kao što smo vidjeli u šestoj sezoni – zima je stigla.

Takođe, potvrđeno je da će se zvijezda filmova o Hariju Poteru, Džim Broadbent, pojaviti u “važnoj“ ulozi, a otkriven je povratak nekoliko važnih likova. Da podsjetimo, sedma sezona neće biti emitovana kao i uvijek na proljeće, već sljedećeg ljeta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender