24. 10. 2020.
Jezivi klovnovi tumaraju po SAD, plaše ljude a neki i dobiju batine (VIDEO)

Jezivi klovnovi tumaraju po SAD, plaše ljude a neki i dobiju batine (VIDEO)

“Kiler” klovnovi se pojavili i u Hrvatskoj

Suluda zabava pojedinaca da se oblače u klovnove i takvi šetaju gradom prvo se pojavila u SAD, a ovaj nastrani trend u kojem klovnovi plaše i napadaju građane stigao je i u Hrvatsku, pa je hrvatska policija pozvala građane da im se jave ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi sa ovom pojavom.

U poneđeljak uveče, naime, dvojica dječaka uzrasta od 13 i 14 godina uspjela su da pobjegnu osobi maskiranoj u klovna koja je pokušala da ih uhvati u jednoj od osiječkih ulica. Policija je u ovom slučaju još uvijek nemoćna, penio je portal Index.hr, a kako je saopštio portparol PU osiječko-baranjske Darijo Premec protiv tzv.

Kiler klovnova može se podnijeti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. Klaunovi su viđeni sinoć nedaleko Osnovne škole Mokošica, navodno su na školsko igralište postavili lutku i djecu uvjeravali da je mrtva.

Kako je potvrdila policija, na njihovom području zaista su se pojavile dvije osobe odjevene u klovnove, te da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina.

Tim povodom oglasila se policija saopštenjem u kojem stoji da policijski službenici provjeravaju svaku dojavu. Navodi se da je policija provjerama utvrdila da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj.

Izlaskom na mjesta policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti da potvrde niti da demantuju istinitost tih dojava. Policija je pozvala građane koji raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili budu u situaciji da ih neko zastražuje na taj način, o tome obavijeste policiju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender