19. 10. 2020.
Hibrid Countryman stiže sljedeće godine

Hibrid Countryman stiže sljedeće godine

Hibrid Countryman stiže sljedeće godine

Countryman će biti prvi hibridni model Minija, i u prodaju bi trebalo da bude pušten naredne godine, ali će ipak premijerno prikazivanje imati već ove godine.

Realno treba očekivati pogon vrlo blizak onom u BMW-u 225xe Active Tourer koji čini 1.5 turbo benzinac i elektromotor. Naravno, novi pogon će biti nešto življi, a sve kako bi se zadržao prepoznatljiv osjećaj u vožnji koji Mini pruža.

Preko 200 KS ukupne snage bi trebalo da bude dovoljno za sjajne karakteristike. U Miniju zasad napominju da će hibridni pogon biti vješto skriven – utičnica za punjenja je skrivena, a prednja armatura se tek minimalno razlikuje od konvencionalne verzije.

Naravno, na mjesto brojača obrtaja dolazi pokazivač snage, kao i stanja baterija i mogućeg dosega. Auto eDrive je standardni način korištenja, a dopušta brzine do 80 km/h na struju. Max eDrive dopušta izlete do 125 km/h. Treća opcija je Save Battery, kao kod Mitsubishija Outlandera gdje će upravljačka elektronika štediti bateriju, a po mogućnosti ju i dopuniti.

Realni rasplet situacije oko implementacije hibridnih pogona je da će Mini kroz naredne dvije godine hibridni pogon ponuditi na svim modelima, a 2019. godine ponuda bi trebala biti proširena i električnom verzijom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender