23. 10. 2020.
Njemački kralj mesa otvara firmu u Srbiji

Njemački kralj mesa otvara firmu u Srbiji

Njemački kralj mesa otvara firmu u Srbiji

Njemački kralj mesa Klemens Tenis u ponedjeljak dolazi u Beograd kako bi definisao uslove za ulaganje u Srbiju, saznaje “Blic”.

Domaćin Tenisu i timu njegovih stručnjaka biće srpski ministar poljoprivrede Branisalav Nedimović, s kojim treba da se dogovori o svim detaljima buduće saradnje uključujući i dinamiku investicija od blizu 400 miliona evra. Prvi korak koji treba da se definiše je mjesto na kojem bi trebalo da se udari kamen temeljac za izgradnju prve dvije farme u Srbiji.

Izvor “Blica” blizak zastupnicima ove kompanije u Srbiji tvrdi da Klemens Tenis ima nekoliko opcija za svoje objekte, koje je tokom prethodne posjete izložio srpskoj strani, a sada očekuje da dobije odgovore koja je od njih izvodljiva.

– On je zbog dobre infrastrukture, kvaliteta zemljišta, ali i kadra koji bi mogao da odgovori njegovim standardima, targetirao Zrenjanin i okolinu, kao mjesto za kamen temeljac. Za tu lokaciju je definisao i okvire svog biznis plana na osnovu kojeg bi Komisija za zakup zemljišta trebalo da mu da u najam državno zemljište. Ukoliko mu Beograd da zeleno svjetlo za njegove želje, tokom ove posjete mogli bi da se konkretizuju uslovi i dinamika prve faze ulaganja u Srbiju. Drugim riječima, on neće odmah krenuti sa investiranjem u svih pet planiranih farmi, već će to uraditi sa dvije – objašnjava  sagovornik lista Blic.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije želio da komentariše saznanja “Blica” ,već je samo kratko rekao da će narednih dana biti sve jasnije o ulaganju Tenisa.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender