25. 10. 2020.
Pogledajte spot za Džibonijevu “Udicu” (VIDEO)

Pogledajte spot za Džibonijevu “Udicu” (VIDEO)

Pogledajte spot za Džibonijevu “Udicu” (VIDEO)

Splitski muzičar Džiboni je pred koncerte 11, 12. i 15. novembra u beogradskom Centru “Sava“ objavio spot za pjesmu “Udica“.

“Kako se sada osjećam, Udica mi je jedna od tri najdraže pjesme u životu iz pogleda autora. Hermetična je i intimna, neobične teme i aranžmana, u njoj dominira muški hor ‘Brodosplit’ i akustična gitara, i ja stojim iza nje milion posto“, kaže Džiboni.

Spot Udica je režiser Zdenko Bašić snimio u skladištu, devastiranom fabričkom pogonu u okolini Splita. Bašić je donio pijesak, staro oružje, kubure, sablje… sve ono što se u mašti režisera nalazi ispod mora. Zbog teme pjesme,

Udica je jednostavno zahtijevala takvu scenografiju, koja je oduševila Džibonija i njegove saradnike.

Udica je četvrti singl sa aktuelnog albuma Familija (Menart), koji je Džiboni snimio sa Oliverom Dragojevićem. “Familiju” će Džiboni promovisati 11, 12. i 15. novembra u Centru “Sava“.

“Publika će čuti neke pjesme sa Familije, ali će koncerti biti presjek čitavog mog rada. Nove pjesme zaslužuju da stoje sa najboljim starima. Kad neko predstavlja novi album, zna udaviti sa novima pesmama, ili bude premalo novih pa je dosadno.

Treba ispoštovati publiku kojoj stare pjesme znače mnogo. Ali, moraš svirati i nove, čime pokazuješ da nisi za staro gvožđe“, kaže Džiboni.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender