20. 10. 2020.
Banjalučanin, trener Legije, održao najbolji motivacioni govor u Evropi (VIDEO)

Banjalučanin, trener Legije, održao najbolji motivacioni govor u Evropi (VIDEO)

Banjalučanin, trener Legije, održao najbolji motivacioni govor u Evropi (VIDEO)

Naš fudbalski stručnjak Aleksandar Vuković, koji vodi Legiju iz Varšave, vjerovatno je najvatreniji trener u Evropi, piše Blic.

Ovaj snimak koji ćete vidjeti to i dokazuje.

Po okončanju dramatičnog meča sa Lehom iz Poznjanja, u kome je Legija prvo vodila, pa primila gol u 90. minutu, a onda koji tren kasnije izvojevala trijumf 2:1, Vuković je u svlačionici umjesto klasičnih govora – počeo da šapuće igračima. A šaputao im je riječi navijačke pesme! A onda je to radio sve glasnije i glasnije, dok svi igrači Legije nisu upali u trans.

Aleksandar Vuković je rođen u Banjaluci 1979. godine a u igračkoj karijeri nastupao je za Borac, beogradski Partizan, Teleoptik, Legiju, Ergotelis, Iraklis i Koronu.

Kao 15-godišnjak stigao e u Partizan, u kome se zadržao četiri godine u mlađim kategorijama, a potom još dvije u prvom timu.

U poljskoj Koroni je ovaj defanzivni vezni igrač i počeo trenersku karijeru 2014. Već sljedeće godine počeo je sa radom u Legiji, gdje je brinuo o omladincima, a od 2015. priključen je stručnom štabu prvog tima, gdje je i bio pomoćnik doskorašnjem prvom treneru, Albancu iz Đokovice, Besniku Hašiju.

Kao čovjek bez dlake na jeziku, ne skriva da mu je Partizan u srcu, pa je tako povratak kolege Nikolića na trenersku poziciju u crno-bijelom taboru prokomentarisao rečima:

“Da je fudbalski klub Partizan zdrav klub, Marko Nikolić nikad ne bi ni odlazio, kao ni Sale Stanojević, ali j**. Teško je krasti zdrav klub”, poručio je putem Tvitera.

Vuković od 19. seprembra kao privremeni šef stručnog štaba sa prvim timom Legije, koja je prethodno doživjela debakl na startu Lige šampiona (0:6 protiv Borusije Dortmund), a na tabeli poljskog prvenstva je, pomalo nestvarno, bila 14. u konkurenciji 16 klubova, jer je poslije devet kola sakupila samo devet bodova. Sa njim na čelu, u četiri odigrana kola osvojeno je sedam bodova, pa je tim iz Varšave uspio da se probije na osmu poziciju, sa devet bodova manjka u odnosu na lidera, Lehiju Gdanjsk.

(mojKontakt/Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender