22. 10. 2020.
Govedarica jedini kandidat za predsjednika SDS

Govedarica jedini kandidat za predsjednika SDS

Vukota Govedarica je novi predsjednik SDS-a

Novi predsjednik SDS-a je Vukota Govedarica, odlučeno je danas na vanrednoj izbornoj skupštini SDS-a u Banjaluci. Izbor Govederice podržala je većina delegata na vanrednoj izbornoj skupštini SDS-a.

Glavni odbor SDS-a je na prijedlog Predsjedništva donio jednoglasnu odluku 15. oktobra da za predsjednika stranke predloži potpredsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Bosić podnio je ostavku 8. oktobra na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Doboju.

Dosadašnji predsjednik SDS-a Mladen Bosić, koji je podnio ostavku na tu funkciju, rekao je da ostavka nije rezultat nikakvog puča u stranci već njegove lične odgovornosti za izborni rezultat.

Bosić je ocijenio da protekli izbori nisu srazmjerni uloženom trudu već da je nezadovoljavajući rezultat posljedica dizanja tenzija po osnovu odluka Ustavnog suda BiH i referenduma koji je održan sedam dana pred izbore, te dodao da je to “klasična politička manipulacija uz učešće čak i faktora izvan Srpske i BiH”.

Mladen Bosić je na čelo SDS-a došao poslije opštih izbora 2006. godine, kada je zbog loših izbornih rezultata sa te funkcije smijenjen Dragan Čavić. Bosić je tada podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika.

Za lidera stranke Bosić je reizabran u maju prošle godine, kada je na unutarstranačkim izborima pobijedio Miću Mićića.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender