30. 10. 2020.
Edita Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

Edita Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

Edita Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

Prištinski list Koha ditore piše da je kosovska vlada u Briselu predstavljena dijametralno suprotnim stavovima. “Koha“ navodi da ministri iz redova Srpske liste lobiraju protiv Zakona o Trepči, koji je nedavno usvojila kosovska skupština.

Kako navodi list, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri kaže da takav pokušaj “izazivanja” Prištine u Briselu neće biti uspješan, tvrdeći i da je posjeta Briselu srpskih članova kosovske vlade “neprihvatljiva i neustavna”.

“Mislim da su oni prekoračili ono što je u opisu njihovog posla i prekršili ustav – tim pitanjem treba da se bavi vlada”, smatra Edita Tahiri. Bajram Gecaj iz kancelarije kosovskog premijera Ise Mustafe rekao je takođe da su postupci članova Srpske liste štetni.

“Vjerujem da će premijer Isa Mustafa razgovarati o tome sa zamjenikom premijera Branimirom Stojanovićem narednih dana”, rekao je Gecaj.

Prištinski list Zeri prenosi i da je Edita Tahiri u nedjelju izjavila da će Srbija priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova na kraju dijaloga između Beograda i Prištine.

“Smatramo ovaj dijalog dijalogom za dobrosusjedske odnose i njegova vrijednost je povezana sa našim evroatlanskim težnjama i našoj posvećenosti stabilnosti i miru. Ovo znači da na kraju dijaloga mora da postoji obostrano priznanje između dvije zemlje”, tvrdi Edita Tahiri i dodaje da briselski dijalog daje rezultate.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender