27. 10. 2020.
Pariz: Srbin ubijen u sačekuši

Pariz: Srbin ubijen u sačekuši

Pariz: Srbin ubijen u sačekuši

Muškarac porijeklom iz Srbije (56) ubijen je u petak u vatrenom obračunu, kada su ga četvorica nepoznatih napadača sačekala ispred njegove kuće u Parizu.

Prema prvim informacijama, sve ukazuje na to da je muškarac, koji je živio u predgrađu Pariza, ubijen u petak uveče bio žrtva obračuna, pišu lokalni mediji.

Kako prenose pariski mediji, njega su četvorica muškaraca čekala u automobilu ispred njegove kuće.

Kada se parkirao ispred kapije, jedan od njih je izašao iz vozila i zapucao.

Kako je policijska istraga pokazala, on je pogođen sa šest metaka iz neposredne blizine, i to iz kalibra 11.43 milimetara, koji “kriminalci često koriste”, piše “Le Parisien”.

Čaure metaka koje je napadač ispalio pronađene su i u gepeku automobila ubijenog, koji je neposredno prije pucnjave otvorio.

U pucnjavi je povrijeđeno još dvoje ljudi. Jedna osoba pogođena je u nogu i prevezena je u bolnicu, dok je drugi zalutali metak pogodio prolaznika u podlakticu, a najvjerovatnije se radi o zaposlenima u kompaniji koja se nalazi u zgradi pored kuće u kojoj je živio ubijeni.

Ubijeni muškarac je srpskog porijekla, koji je od ranije poznat policiji, najviše zbog krađa i finansijskih malverzacija, ali ne i po nasilju.

Kako za lokalne pariske medije kažu stanovnici ulice u kojoj je živio, ubijeni muškarac je komšijama bio poznat kao “veliki kriminalac”.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, međutim, za “Blic” nije željelo da otkrije identitet ubijenog muškarca.

Kako pišu francuski mediji i dvije nedjelje prije nego što je ubijen, nepoznate osobe su pucale na njegovu kuću.

U subotu ujutru, samo nekoliko sati nakon tragedije, položeno je cvijeće uz crna vrata velike kuće žrtve. Cijelo jutro rođaci su dolazili obučeni u crno da izraze saučešće porodici ubijenog.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender