27. 10. 2020.
Potrebna pomoć mladoj Kristini Batinić

Potrebna pomoć mladoj Kristini Batinić

Potrebna pomoć mladoj Kristini Batinić

Kristina Batinić, sedamnaestogodišnja učenici Gimazije “Golub Kureš” u Bileći, boluje od Vilsonove bolesti, koja je dostigla kritičan stepen.

Јedina nada je transplantacija jetre u Italiji, koju bi trebalo obaviti što prije. Procjenjuje se da će troškovi iznositi između 130.000 i 250.000 evra. Zbog toga je neophodna pomoć svih humanih ljudi.

Ono što je izgledalo kao bezazleni zdravstveni problem, pretvorilo se u bitku za Kristinin život. Šok za porodicu, prijatelje i sve građane Bileće, koji su mislili da se ovakve stvari dešavaju drugima.

Kristina se trenutno nalazi u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Beogradu, zajedno s roditeljima, gdje čeka neophodan novac za transplantaciju i nastavak liječenja u Italiji.

– U petak je krenula akcija pomoći Kristini. Očekujemo da se aktivira i broj m.tela, da nam i ono pomognu. Apelujemo na sve ljude dobre volje, javljaju nam se već ljudi iz inostranstva koji hoće da pomognu, priča Kristinina strina Mlađa.

Kristinini školski drugovi očekuju njeno izlječenje, a zatim i povratak u klupe. A u međuvremenu, učenici svih razreda srednje škole organizovali su prikupljanje pomoći.

Akciji su se već priključili i brojni kolektivi i sportska udruženja s područja opštine Bileća.

– Budimo humani i pomozimo našoj Kristini da iz ove borbe izađe kao pobjednik, apeluje njena školska drugarica Tedora Herbez.

Apelu se pridružuje i Anika Božić, razrednica.

– Obraćam se svim kolektivima da pomognu, da organizuju manifestacije… jer pojedinac ne može sam liječiti dijete u Italiji, kaže razrednica.

Svi koji žele da doniraju neophodan novac, mogu to učiniti uplatom na račun br 5517002523570255, otvoren u Unikredit banci Banjaluka, na ime Јove Batinića, Kristininog oca.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender