27. 10. 2020.
Propao skup podrške Donaldu Trampu u Istočnom Sarajevu

Propao skup podrške Donaldu Trampu u Istočnom Sarajevu

Propao skup podrške Donaldu Trampu u Istočnom Sarajevu

Na najavljeni skup podrške kandidatu za američkog predsjednika Donaldu Trumpu u Parku Gavrilo Princip u Istočnom Novom Sarajevu pojavilo se desetak građana i to uglavnom penzionera.

Nakon što su u Sarajevu u subotu građani podržali kandidatkinju za američku predsjednicu Hilari Klinton u kampanji pod nazivom “Sarajevo votes for Clinton”, očekivalo se da će u Istočnom Novom Sarajevu građani izraziti podršku Trumpu nakon što je na Fejsbuku najavljen i “zvanični događaj Istočno Sarajevo votes Trump”.

Na skup podrške došlo je desetak starijih građana, ali mnogobrojne novinarske ekipe.

Penzioner Dane Grabež kaže da je došao u park jer je čuo da Trump ima jako dobro mišljenje o Srbima.

– Rekao je da je bio protiv bombardovanja i da je srpski narod dobar, čestit, pošten i radan. Zbog toga sam došao ovdje da dam podršku Trampu u odnosu na Klinton jer je ona lagala da je u toku rata pod mecima u Tuzli pretrčavala aerodrom, a dokazalo se da nije bilo tako – kazao je on.

Organizator Srđan Mršić je poručio da je okupljanje zakazao na Fejsbuku jer je vidio da je u Sarajevu organizovana podrška Hilari Klinton.

Juče je u centru Sarajeva više stotina građana pružilo podršku u u okviru kampanje “Sarajevo glasa za Hillary Clinton”.

Predizborna euforija u Sjedinjenim Američkim Državama ovih dana dostiže vrhunac. Amerika i svijet su po pitanju budućeg predsjednika podijeljeni.

Demokratska kandidatkinja je Klinton i iz poslednje debate sa Donaldom Trumpom u Las Vegasu, prema anketi CNN, izašla kao pobjednica sa 52 odsto podrške gledaoca.

Neizvjesno je koje od dvoje kandidata ima veću podršku građana pred izbore 8. novembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender