26. 10. 2020.
Užas u Šapcu: Mačetom iskasapio druga iz djetinjstva

Užas u Šapcu: Mačetom iskasapio druga iz djetinjstva

Užas u Šapcu: Mačetom iskasapio druga iz djetinjstva

Edo Bajrić (22) iz Šapca iskasapljen je mačetom u obračunu sa dvojicom napadača u Ulici Stojana Čupića, a zbog teških povreda organa preminuo je nakon dva sata u šabačkoj bolnici.

Mladić Srboljub V. (26) uhapšen juče zbog sumnje da je počinio zločin, a zadržavanje određeno i njegovom saučesniku Mihajlu F. (20) Policija je u rekordnom roku identifikovala i privela dvojicu osumnjičenih ubica, a prema prvim informacijama, motiv zločina su neraščišćeni poslovi s narkoticima.

Bajrića su, prema saznanjima Kurira, dvojica uhapšenih presreli automobilom, i to u blizini njegove kuće. Očevici su naveli da je suvozač naglo otvorio vrata i oborio Bajrića na travnjak, a kad je izašao iz vozila, usledila je žučna rasprava. Napadač je potom izvadio mačetu i više puta ubo nesrećnog mladića po glavi i telu.

“Čuo sam škripu kočnica, svađu, a dok sam došao do prozora da vidim šta se dešava, napadači su pobegli. Edo je ležao na travnjaku, držao se za stomak i jaukao. Doneli smo flašu vode i neke krpe da ga obrišemo dok ne stigne Hitna pomoć” – ispričao je jedan od očevidaca. S

vjedoci zločina tvrde da je Edo Bajrić, uprkos bolovima koje je trpio, sve vrijeme bio razborit. Ubrzo su stigli ljekari i policija, a mladić je čak uspio da im kaže i ko ga je napao.

Miran i povučen

Ubistvo se dogodilo samo nekoliko desetina metara od Bajrićevog kućnog praga, a kako nezvanično saznajemo, žrtva i njegovi napadači su drugovi iz djetinjstva.

“Edo je bio divan momak, vaspitan i pristojan, skoro neprimetan. Svakome je bio spreman da pomogne. Znam ga od rođenja. Njegovi roditelji decenijama se bave trgovinom i situirani su. Ne mogu da dođem sebi da se ovako nešto desilo” – priča komšija porodice Bajrić. Policija je tokom jučerašnjeg dana najprije uhapsila Mihajla F. (20), a potom i Srboljuba V. (26), koji je izbo do smrti Bajrića.

Zabrinuti mještani se ne osjećaju bezbjedno

Stanovnici ulice u kojoj se dogodio zločin kazali su juče reporterima Kurira da je u posljednje vreme stopa kriminala u porastu u njihovom gradu.

“Droga se diluje naočigled naroda koji ovde živi, a policija kao da sve to ne vidi. Do pre nekoliko godina niko nije zaključavao vrata na kući, a sada se brinemo kad treba noću da se prošetamo” – ogorčeni su Šapčani iz ovog dela grada.

(Kurir.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender