21. 10. 2020.
Visoki funkcioner HDZ-a priznao: Plagirao sam diplomski!

Visoki funkcioner HDZ-a priznao: Plagirao sam diplomski!

Visoki funkcioner HDZ-a priznao: Plagirao sam diplomski!

Potpredsjednik Sabora Hrvatske i visoki funkcioner HDZ-a Milijan Brkić najavio je da će ponovo napisati diplomski, čime je priznao da je prošli rad plagirao, prenose hrvatski portali.

Imenovanje Milijana Brkića na dužnost potpredsjednika Sabora izazvalo je brojne reakcije zbog sumnji da je prepisao diplomski rad, a on je sada najavio da će napisati novi i da će odbrana diplomskog biti javna.

“Uskoro ću napisati novi diplomski rad. Temu dogovaram sa svojim profesorom. To će biti `Društvene mreže i digitalni terorizam`”, najavljuje Brkić, koji je dugo tvrdio da “nije prepisao diplomski”.

Brkić se zbog svog diplomskog rada “Organizacioni nivoi MUP-a Hrvatske” iz 2011. godine našao u grupi od 18 policijskih funkcionera za koje se tvrdilo da su plagirali diplomski, odnosno da su svi prepisali isti rad.

U martu 2014. godine, Brkiću i desetorici plagijatora Visoka policijska škola poništila je diplome, ali je prošle godine Upravni sud tu odluku Policijske akademije poništio zbog “proceduralne greške”.

Međutim, Upravni sud je konačnom odlukom naložio Brkiću da u roku od godinu dana napiše novi diplomski rad.

U vrijeme kad su ga prozivali zbog prepisivanja, Brkić je bio glavni sekertar HDZ-a i tada je tvrdio da je riječ o “političkom obračunu”.

Međutim, u komentarima na društvenim mrežama, kao i u krugovima opozicije, traže ostavku Milijana Brkića zbog plagijata i dugogodišnjeg laganja javnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender